donderdag 29 januari 2015

Suiker...gif voor je lichaam

Suiker bestaat in heel veel vormen en zit in ongelofelijk veel producten. Heel veel mensen die gezond willen leven en/of willen afvallen, proberen suikers te vermijden, maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn. 
Het probleem is namelijk dat suiker onder eindeloos veel verschillende namen op verpakkingen staat vermeld. 

De voedingsmiddelenfabrikanten doen uiteraard hun best om continue nieuwe namen voor suiker te verzinnen, juist zodat wij ze niet als suiker herkennen en hun producten tóch kopen. Zo zijn er vormen van suiker die onder bepaalde E-nummers worden geschaard en zodoende onherkenbaar zijn (tenzij je de exacte E-nummers toevallig kent).Een andere opvallende trend is dat suikerfabrikanten hun producten gezond doen ogen: verpakkingen van schenkstroop, kristalsuiker, poedersuiker e.a. zijn tegenwoordig bedrukt met groene blaadjes en teksten als ‘100% natuurlijk’. Waarbij de tekst " 100% natuurlijk " duidelijk gebruikt wordt als zijnde gezond......


Suiker wordt in Nederland gewonnen uit de suikerbiet. Volgens het suikermagazine is suiker een 100 procent natuurlijke zoetstof, zonder toevoegingen. Het zou goed zijn voor onze gezondheid en is als koolhydraat een belangrijke leverancier van energie, mits je het in verantwoorde hoeveelheden gebruikt. Gemiddeld eten we in Nederland per persoon zo’n 39 kilo suiker! (Twee eeuwen geleden was dit nog slechts 4,5 kg per persoon).De industrie heeft miljoenen dollars geïnvesteerd in ’achter-de-schermen’ gesubsidieerde wetenschappelijke onderzoeken om het publiek ervan te overtuigen dat suiker een onschadelijk "fun-food" is. Hoe verklaren ze dan dat naarmate de suikerconsumptie stijgt ook het aantal fatale ziekten stijgt?

Bij de raffinageprocessen in de fabriek wordt de kwaliteit van de suiker als voedingsstof flink aangetast. Belangrijke stoffen als vitamines A, B, C en D, en mineralen als calcium, ijzer, magnesium, selenium, zink en chroom worden bij dit proces verwijderd. Wat er overblijft zijn eigenlijk alleen maar koolhydraten. 
Koolhydraten zijn beestjes die s' nachts je kleren kleiner laten worden ;)

Voor een gezonde spijsvertering zijn echter deze vitamines en mineralen noodzakelijk. Deze stoffen worden daarom op andere plaatsen aan het lichaam onttrokken. Grote consumptie van suiker(dus ook de verborgen suikers) berooft het lichaam van reserves aan vitamines en mineralen waardoor ons lichaam uit balans gaat en er allerlei klachten kunnen ontstaan, zoals botontkalking en gebits-en botproblemen door de-mineralisering van onze botten, maar ook hypoglykemie, diabetes mellitus type 2, zwaarlijvigheid, gewrichtsinfecties, menstruatieproblemen, hartziekten, bloedarmoede enz. 

Wanneer je het bovenstaande tot je laat doordringen, besef je hoogstwaarschijnlijk dat het voor je totale gezondheid enorm goed zou zijn om het eten van geraffineerde suiker(en alle verborgen suikers)weg te laten of op zijn minst flink te verminderen in je dagelijks voedingspatroon. Het immuunsysteem zal er zeker van opknappen, je maakt beduidend minder kans op diabetes mellitus, je darmen zullen beter werken, je brein gaat weer beter functioneren, je spieren, gewrichten en botten zullen minder onderhevig zijn aan ontstekingen en breuken enzovoort. Het is dus zeker de moeite waard om dit te overwegen.

Dit is nog lang niet alles wat ik het afgelopen jaar verzameld heb aan informatie over suiker. Ik wil mijn mening en ervaringen niemand opdringen. Voor mij helpt het in ieder geval. En ik heb al veel anderen geholpen in mijn praktijk die er ontzettend veel baat bij hebben. Zou zeggen probeer het eens een tijdje en voel je beter dan ooit!

Ik wil je daar graag bij helpen;)
www.nutribalance.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten